Sektoreko profesionalak heztea
Ikatz parrila eta arranparrila elektrikoko ikastaroak
Euskal Herriko parrila eta burruntzi txapelketak
Gure gastronomia helmuga turistiko gisa esportatzea
Urteotan, estatuko zein nazioarteko ekitaldi zenbaitetan parte hartu dugu, hala nola Paris, Bordele, Wiesbaden, Llerena, San Sebastián Gastronomika… hainbat showcooking eginez, ospakizunetako afarietan esku hartuz, etab.
Gastronomia tradizionalari helduta, geure produktua eta geure lurraldea helmuga turistiko izan daitezen sustatzen ditugu.
Mantala Basque Gastronomy
Erakundeekiko elkarlana
Liburugintza
Edorta Agirre idazlearen “Amantala ta mantela” (2022) liburuaren edizioa lagundu dugu.
Aurten, lurraldeko mapa gastronomiko modukoa izango den liburua plazaratzeko proiektua dugu; idazlan horretan hainbat sukaldarik sukaldaritza tradizionaleko beren errezetak erakutsiko dituzte; sukaldaritza tradizionala bai, baina gaurko teknika eta gainerakoetara egokitua.
Sukaldaritzako Euskal Institutua
Gure Herriko sukaldariei bikaintasunaren bila lagundu behar diegula-eta, Gastronomiaren Euskal Akademiarekin lankidetzan, Sukaldaritzaren Euskal Institutua sortu genuen, identifikazio-ezaugarri propio bat sortzeko; horrek balioko du, alde batetik, oso ondo ari diren sukaldariak sendotzeko eta, bestetik, bereizgarri hori erdietsi nahi dutenei gure laguntza osoa eskaintzeko, kualifikazio teknikoan, hainbat arlotako prestakuntzan eta abarretan lagunduz.
Horretarako, sukaldaritza tradizionaleko jatetxe baten bikaintasuna ezagutaraziko duen dekalogo bat sortuko dugu, eta hainbat komunitatetako sukaldarien, estatuko eta nazioarteko gastronomia-kazetarien, sukaldaritza-eskolen, Basque Culinary Centerren, gastronomia-kofradien eta ekoizleen iritziaz eta lankidetzaz baliatuko gara.
© JAKITEA • Lege oharra • Cookien politika • DBEO