Elkartea

Jakitea Elkarteko sortzaileak 2009. urtean Aratz Erretegian bildu ziren; Xabier Zabaleta (Aratz Erretegia) proiektuaren ideologoa, Josema Azpeitia (Ondojan, Kritiko gastronomikoa, idazlea eta BCCeko irakaslea), Mikel Corcuera (Kritiko gastronomikoa, Noticias de Gipuzkoa), Peio Garcia Amiano (Kritiko gastronomikoa eta idazlea, Diario Vasco) eta Edorta Agirre (Kazetari gastronomikoa, Berria).

Jakitea Elkartea betiko sukaldaritza, gure betiko euskal sukaldeak sortutako platerak eta bere tradizioari mantentzen dioten sukaldariak indartzeko eta sustatzeko helburuekin jaio zen. Aurreko helburuei heltzeko oinarria kalitatezko produktuetan hartzen dugu, gure inguruko ekoizleak, Km 0ko produktuak eta jatorrizko produktuak erabiltzen ditugu.
Euskal Herrian oso ondo jaten da, hemen bezala, zaila da betiko sukaldaritzak eskeintzen duen prezioan jaten den kalitatea beste leku batzuetan jatea.

Gure helburua eskoletako jangelak indartzea, oraindik ere badago ikastola, eskola, ikastetxe non sulkadariek inguruko produktuekin gure seme alabei prestatzen diete eguneroko jakiak, eta jakina, betiko sukaldaritzan oinarritzen dira gehien bat. Nola ez gure elkarte gastronomikoak. Hauetan ikaragarri ondo sukaldatzen dute bazkideek, gure betiko platerak bikain prestatzen dituzte.Jakitea Elkartea osatzen duten lagunak 27 dira, Gipuzkoan zehar banatzen dira: Aratz Erretegia (Donostia), Arraunlari Berri Jatetxea (Hondarribia), ), Bera Bera Restaurante (Donostia), Beheko Plaza (Zumaia), Bodegón Joxe Mari (Orio), Botarri Jatetxea (Tolosa), Casa Julián (Tolosa), Casa Nicolás Restautante (Tolosa), Erronka Taberna (Ordizia), Felix Manso – Ibarla (Irun), Hotel de Londres – La Brasserie (Donostia), Kattalin Erretegia (Beasain), Kostalde Jatetxea (Donostia), Laia Erretegia (Hondarribia), Landa Erretegia (Mendaro), Martinez Jatetxea (Ordizia), Mesón Martin (Donostia), Pasaleku Vera (Donostia), Patxikuenea Erretegia (Lezo), Rafa Gorrotxategi (Tolosa), Sansonategi (Hernani), Tripontzi Jatetxea (Hernani), Txola Jatetxea (Donostia), Txuleta Jatetxea (Donostia), Urgain Jatetxea (Deba), Xixario Erretegia (Orio), Ziaboga Jatetxea (Pasai Donibane),Gure ekiltaldiak:Euskal Herriko Parrileroen TxapelketaGipuzkoako Parrileroen TxapelketaEuskal Herriko Burruntzilarien TxapelketaJakitea FestaJatorrizko Produktuen hilabetea. MartxoaGastronomikan: Gipuzkoako jangelaHortaz gain, hainbat ferietara, kanpora joaten gara gure sukaldariekin eta produktuekin:Bordele (Frantzia), Wiesbaden (Alemania), Paris (Frantzia), Baiona (Lapurdi)

background
Jar zaitez gurekin harremanetan
Agurtu gaitzau kaixo! esanez